Filterpersen

Filtraties met het hoogste scheidingsrendement

De filterpers is een installatie waarbij het te filteren product tussen verticaal hangende platen wordt geperst met daarop telkens een filterdoek. Afhankelijk van het gewenste resultaat kiest men voor een kamerfilterpers of een membraanfilterpers.

Filterpersen halen het hoogste scheidingsrendement van alle mechanische scheidingstechnieken doordat er in gesloten kamers rechtstreeks op het product kan worden geperst. Hiervoor kunnen de fijnste filterweefsels worden gebruikt, wat zorgt voor optimale productscheiding. Het is dan ook dé techniek bij uitstek voor industrieën die maximale zuiverheid van het filtraat of het laagste restvochtgehalte in de vaste fractie beogen.

Zowel de winning van de vaste stof (de ‘filterkoek’) als de zuivering van het beginproduct kan centraal staan. Het vloeistofgehalte of watergehalte in de filterkoek hangt af van de fysische en chemische eigenschappen van de suspensie én van de druk waarmee de suspensie in de filterpers wordt gepompt.

Voordelen van een filterpers:

  • maximaal scheidingsrendement: droge koek, zuivere vloeistof
  • de enige mechanische scheidingstechniek waarbij zowel koekwassing als koekdroging in hetzelfde toestel kan worden gecombineerd
  • technisch géén beperkingen op wat filtreerbaar is (WFT maakt alle installaties op maat)
  • alles wat in contact komt met het te filteren product kan in kunststof (en duscorrosievast) gemaakt worden
  • robuuste techniek met lange levensduur
  • mobiele uitvoering mogelijk voor montage op vrachtwagen of container
  • veel mogelijkheden voor automatisatie

Een filterpers in uw bedrijf?

Welders Filtration Technology ontwerpt, installeert én onderhoudt uw filterinstallatie. Bovendien kan u tijdens het volledige proces rekenen op onze expertise en begeleiding. Wij bedenken voor u steeds de meest rendabele oplossing op maat.

Kom meer te weten over onze werkwijze of contacteer ons voor een prijsofferte.

Onze realisaties

Contacteer Welders Filtration Technology

Laat uw gegevens achter in onderstaand contactformulier en wij contacteren u spoedig.

Geef, indien mogelijk, zoveel mogelijk details over het filtratieproces dat u voor ogen hebt of het probleem dat wij voor u moeten aanpakken. Op die manier kunnen wij u sneller van dienst zijn.Website by The Online Nut Company