Zeefbandpersen

100% automatische filtratie aan hoog rendement

Zeefbandpersen worden gebruikt om zowel gemeentelijk als industrieel slib te zuiveren. Ze hebben een nuttige ontwateringsbreedte van 500 tot 3.000 mm, met 5 tot 15 ontwateringsrollen. Het droge-stofgehalte in organisch belast afvalwaterslib kan gaan tot 25 procent, terwijl voor sommige anorganische slibsoorten meer dan 60 procent haalbaar is. Populaire toepassingen zijn afvalwaterzuivering, grondreiniging en fruitverwerking.

Een zeefbandpers bestaat uit twee doorlaatbare banden die over elkaar rollen en waartussen het slib geperst wordt. In een eerste ontwateringszone wordt het slib met behulp van wentelploegen over de gehele bandbreedte ontwaterd, dankzij de zwaartekracht. In de perszone neemt de druk op het slib geleidelijk aan toe. Onder invloed van die stijgende druk en de ontwikkelde afschuifkrachten wordt het slib optimaal ontwaterd. Een kunststofschraper op het einde van de cyclus verwijdert het geperste slib van de band, waarna de band onder druk gereinigd wordt en de cyclus opnieuw van start gaat.

Voordelen van de zeefbandpers:

  • Continue scheidingstechniek (geen batchproces)
  • Geen manuele interventie nodig dankzij zelfreinigende bandsproeiers
  • Zeer grote voorontwaterings- en perszone
  • Maximale ontwatering door scheurvorming in de slibkoek tijdens passage rond de rollen
  • Maximaal aantal rollen in compacte machine
  • Alle filtraatopvangbakken zijn vervaardigd uit roestvrijstaal
  • Mogelijkheid van 7 tot 15 rollen voor een extra hoog drogestofgehalte

WFT verzorgt ook bij zeefbandpersen alle nodige randapparatuur om tot een betrouwbare filterinstallatie te komen.

Onze realisaties

Contacteer Welders Filtration Technology

Laat uw gegevens achter in onderstaand contactformulier en wij contacteren u spoedig.

Geef, indien mogelijk, zoveel mogelijk details over het filtratieproces dat u voor ogen hebt of het probleem dat wij voor u moeten aanpakken. Op die manier kunnen wij u sneller van dienst zijn.Website by The Online Nut Company