De specialist in industriële filtratietechnieken

De scheiding van vaste stoffen en vloeistoffen is een complex proces dat expertise en ervaring vereist. Welders Filtration Technology is dé specialist in industriële filtratietechnieken. Wij ontwerpen, bouwen, installeren én onderhouden filterpersen, zeefbandpersen, indiktafels en indiktrommels.

Onze ingenieurs bedenken oplossingen voor de meest uitdagende problemen. Zij analyseren uw bedrijfsactiviteiten en komen zo tot de meest efficiënte filteroplossing voor uw bedrijf. Geen enkel project is identiek. U krijgt dan ook steeds een oplossing op maat.

Leg uw probleem aan ons team voor en wij bedenken een totaaloplossing.

Contacteer ons

Onze specialiteiten

FILTERPERSEN

Dé techniek bij uitstek voor industrieën waarbij de zuiverheid van de eindproducten en het maximale afscheidingsrendement centraal staan, zoals in de milieusector, de galvano-industrie, de textielsector, de metallurgie, de farmaceutische industrie, de voedingsindustrie , de baggerindustrie en vele andere sectoren waar vaste stoffen en vloeistoffen gescheiden moeten worden. Het werkingsprincipe is ‘dead-end-filtratie’, wat betekent dat maximale perskracht kan toegepast worden op de filterkoek die door het filteren ontstaat op de filterdoek. Deze filterdoek kan zo gekozen worden dat hij deeltjes kan tegenhouden in de grootorde van microns tot millimeter.

Filterpersen zijn beschikbaar in uiteenlopende uitvoeringen en worden bij WFT steeds op maat gemaakt.

Lees meer

ZEEFBANDPERSEN

Zeefbandpersen worden gebruikt om zowel gemeentelijk als industrieel slib te zuiveren. Ze hebben een nuttige ontwateringsbreedte van 500 tot 3.000 mm, met 5 tot 15 ontwateringsrollen.

Lees meer

INDIKTAFELS

Indiktafels worden vaak gebruikt in combinatie met een filter- of zeefbandpers omdat ze het scheidingsrendement van de filtratie verhogen tegen een zeer lage kostprijs en zonder dat enig toezicht noodzakelijk is.

Lees meer

INDIKTROMMELS

Vanwege hun compacte bouw en hun kleiner filtratie oppervlak kunnen indiktrommels ideaal worden ingezet voor de ontwatering van slibstromen tot een capaciteit van 50 m³/h.

Lees meer

Website by The Online Nut Company