Kamerfilterpers

Maximaal ontwateringspercentage

Filterpersen zijn toestellen die ingezet worden in het domein van de vaste stof-vloeistofscheiding. Het slib (het mengsel van vaste stof en vloeistof) wordt in verschillende filterkamers gepompt die aan elke zijde beschikken over een doorlaatbare filterdoek. De vaste deeltjes worden door deze filterdoeken tegengehouden terwijl de vloeistof tussen de gefiltreerde vaste deeltjes wegstroomt, waardoor er een filterkoek ontstaat.

Wanneer de kamers met vaste stof gevuld zijn, wordt het inpompen van het te filtreren mengsel steeds moeilijker en loopt de druk op. Bij een vooraf vastgelegde maximumdruk (vaak 7 bar, of 16 bar, soms nog hoger) en/of minimumdebiet stopt de voedingspomp en is de vulfase afgelopen. De gevormde vaste koeken moeten dan uit de filterkamers gehaald worden. Daarna staat de kamerfilterpers klaar voor een volgende cyclus.

De nieuwste ontwikkelingen bij filterpersen zijn gericht op het automatiseren van de koeklossing, zodat de filterpers ook continu en zonder toezicht kan werken. Het droge stofgehalte in de gevormde filterkoek kan een waarde van meer dan 70 % bereiken afhankelijk van de karakteristieken van het gefiltreerde product.

Kenmerken van de kamerfilterpers:

  • De ‘pers’ verwijst naar de sluitcilinder die de filterplaten gesloten houdt.
  • De gesloten filterplaten vormen een reeks filterkamers die door een pomp gevuld worden.
  • De filtratiedruk wordt geleverd door de voedingspomp, niet door de sluitcilinder.
  • Koekdikte of de kamerdiepte kan vrij gekozen worden (meestal 15 – 70 mm).
  • Filterplaten in verschillende materialen: PP, PVDF, aluminium, gietijzer, RVS.
  • Koekvolume: van 5 tot 20.000 liter per machine.
  • Filtratieoppervlak: tot 1.000 m² per machine.

Een kamerfilterpers op maat?

Wij ontwikkelen, produceren én installeren. Neem vandaag nog contact met ons op.

Contacteer Welders Filtration Technology

Laat uw gegevens achter in onderstaand contactformulier en wij contacteren u spoedig.

Geef, indien mogelijk, zoveel mogelijk details over het filtratieproces dat u voor ogen hebt of het probleem dat wij voor u moeten aanpakken. Op die manier kunnen wij u sneller van dienst zijn.Website by The Online Nut Company