Filterpers op maat

Een filterpers op maat van uw bedrijf

Naast de standaardpersen kan WFT ook zeer specifieke filterpersen leveren. Deze speciale uitvoeringen werden ontwikkeld op vraag van of in samenwerking met de klant met als doel een specifiek probleem op te lossen.

Enkele mogelijkheden:

Zuurbestendige filterpers

Voor de ontwatering van zeer agressieve of corrosieve producten heeft WFT een zuurbestendige uitvoering ontwikkeld. Alle onderdelen die met het product in contact komen zijn uit kunststof vervaardigd of kregen een kunststof coating mee. Sterk zure suspensies filteren is dan geen probleem meer. Ook de filterdoeken en de filterplaten kunnen aangepast worden aan een zure toepassing.

Hogere filtratiedruk

Standaard werkt het merendeel van de filterpersen op een filtratiedruk van maximum 16 bar of zelfs maar 7 bar. Voor sommige toepassingen is een hogere druk nodig. Daarom hebben we filterpersen ontworpen die een werkdruk van 50 bar aankunnen. Ze kunnen zowel in boven- als in zijbalkophanging worden uitgevoerd.

Hoge temperatuur

Voor sommige projecten is een filterpers nodig die temperaturen boven de 100 graden aankan. De standaard polypropyleen filterplaten volstaan dan niet. In dat geval gebruiken we aluminium, RVS of PVDF.

Explosiegevaar

Ook in zones waar een gevaar op explosie bestaat, moeten vaak producten worden gefilterd. Voor die omstandigheden hebben we een filterpers ontwikkeld die met een op perslucht aangedreven hydrogroep werkt. De elektrisch aangedreven machines worden in zo’n geval voorzien van motoren en apparatuur in de gewenste EX-klasse.

Een specifieke wens?

Laat het ons weten. Wij komen bij u langs voor een uitgebreide studie. WFT ontwerpt, produceert en installeert een filteroplossing op maat.

Contacteer Welders Filtration Technology

Laat uw gegevens achter in onderstaand contactformulier en wij contacteren u spoedig.

Geef, indien mogelijk, zoveel mogelijk details over het filtratieproces dat u voor ogen hebt of het probleem dat wij voor u moeten aanpakken. Op die manier kunnen wij u sneller van dienst zijn.Website by The Online Nut Company